Garanties en klachten Orthopedisch hulpmiddel

Garantie
Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek maakt onderdeel uit van de brancheorganisatie NVOS. In onderling overleg met de zorgverzekeraars heeft de NVOS afspraken gemaakt aangaande de garantietermijnen.
  • De garantie met betrekking tot de pasvorm van OSA/OSB bedraagt drie maanden. De garantie op het materiaal bedraagt zes maanden. 
  • De garantie met betrekking tot de pasvorm van de orthopedische voorzieningen (OVAC) en voetbedden bedraagt drie maanden. De garantie op het toegepaste materiaal bedraagt zes maanden. Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek biedt géén garantie op confectieschoenen die niet bij Bronkhorst Podo Linéa zijn aangeschaft.
  • De garantie met betrekking tot de pasvorm van steunzolen bedraagt drie maanden, tenzij de vorm van de voet verandert in deze periode. De garantie op het materiaal bedraagt zes maanden. 
  • De garantie met betrekking tot de pasvorm van de VLOS bedraagt drie maanden, tenzij de vorm van de voet zelf verandert binnen die periode. De garantie op het toegepaste materiaal bedraagt zes maanden.

Klachten
Alle orthopedische voorzieningen worden door Bronkhorst Orthopedie met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Toch kan het zijn dat zich een probleem voordoet. Wij nodigen u in een dergelijke situatie uit om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Als SEMH erkend bedrijf beschikken wij over een klachtenprotocol. Wanneer een klacht niet wordt opgelost, dan kan de klachtencommissie van de brancheorganisatie NVOS worden ingeschakeld. Wanneer de cliënt zich niet kan vinden in de uitspraak van deze commissie, dan kan hij een beroep instellen bij de onafhankelijke geschillencommissie van de SEMH.