Orthopedische Voorziening Aan Confectie (OVAC)

In sommige gevallen is het maken van kleine aanpassing aan de schoen voldoende om uw klachten te verhelpen. Bijvoorbeeld bij een beenlengteverschil of ernstige voorvoetklachten. Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek kan in eigen werkplaats orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen maken.

Bij orthopedische aanpassingen kunt u denken aan het volgende:
  • Het verhogen van de hak of zool (o.a. bij een beenlengteverschil);
  • Het verbeteren van de afwikkeling (o.a. bij hallux rigidus);
  • Zoolverstijving (o.a. bij amputaties in de voorvoet of bij ernstige MPT-klachten);
  • Hakschoringen (o.a. bij varus-stand calcaneus);
  • Polsteringen (o.a. bij een haglundse exostose).

Bij een OVAC wordt altijd een voetbed op maat gemaakt, ookwel een steunzool. Steunzolen zijn op maat gemaakte inlegzolen, die de stand van uw voeten corrigeren of een bepaald deel van uw voet ontlasten. Het gebruik van steunzolen zal in vele gevallen problemen met lopen en pijnklachten van voet en/of rug verminderen. De steunzool wordt speciaal gemaakt aan de hand van een blauwdruk of voetscan en een schuimafdruk van uw voet. Afhankelijk van uw klachten zullen wij voor u het geschikte materiaal kiezen.

Het is belangrijk dat u de steunzolen in de juiste schoenen draagt. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste schoen, zodat de steunzolen het beste tot hun recht komen.
Bent u benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is of wilt u graag een persoonlijk advies? Bel ons voor een afspraak, wij staan voor u klaar!