Semi - Orthopedische schoenen (OSB)

Wanneer een aanpassing aan uw schoenen en/of steunzolen niet voldoende zijn om uw klachten te verminderen, kunnen semi-orthopedische schoenen, ook wel SOS of OSB genoemd, de uitkomst bieden.

Wat is een semi-orthopedische schoen (OSB/SOS)?

Semi-orthopedische schoenen worden gebruikt als confectieschoenen niet het gewenste effect hebben. Deze schoenen worden in een fabriek geproduceerd waarna er door de orthopedische schoentechnicus voorzieningen in worden aangebracht. De semi-orthopedische schoenen worden speciaal ontworpen om deze voorzieningen in toe te kunnen passen. Zo is er extra teenhoogte, een verstevigde hiel en extra hieldiepte beschikbaar en is de pasvorm zo ontworpen dat de schoenen individueel aangepast kunnen worden aan de voeten van de cliënt. Een semi-orthopedische schoen is herkenbaar aan het stempel van de Nederlandse Vereniging van Orthopedische Schoentechnici, de NVOS. Dit is de branchevereniging van de orthopedische schoenbedrijven.

Semi-orthopedische schoenen zijn verkrijgbaar in diverse breedte- en lengtematen. In dames-, heren- en kindermodellen en in vele kleuren ook is het mogelijk gebruik te maken van rekbare materialen. Samen met de specialist van Bronkhorst Orthopedie wordt er gekeken naar de functioneel best passende schoen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wilt u meer weten over het aanmeten van Semi- orthopedische schoenen? Kijk dan op "Hoe gaat dit in zijn werk? (OSB)".

Veiligheids/werkschoenen (OSB) 

We hebben ook de mogelijkheid aangepaste veiligheidsschoenen te leveren. Deze veiligheidsschoenen zijn er in meerdere wijdtematen en hebben de mogelijkheid om met een voetbed op maat erin geleverd te worden.

Meer informatie over Veiligheids/werkschoenen (OSB) voor werkgever/zzp
Meer informatie over Veiligheids/werkschoenen (OSB) voor werknemer