Steunzolen - Inlays

Voetklachten kunnen verholpen worden door het dragen van de juiste schoen.  Als dit niet lukt dan kunnen steunzolen een uitkomst bieden. Deze op maat gemaakte steunzolen kunnen zowel ondersteunend, corrigerend als ontlastend werken. Wij kunnen steunzolen maken van veel verschillende soorten materialen die kunnen helpen bij het oplossen van klachten.

Een steunzool werkt alleen in combinatie met de juiste schoen. Dit betekent dat er in de schoen een uitneembaar voetbed moet zitten. Zo behoudt de schoen de juiste verhoudingen. Het is dus niet zo dat u een grotere maat schoen nodig heeft wanneer u eigen zooltjes draagt. Daarnaast is het ook van belang dat de schoen, afhankelijk van het soort klacht, de juiste hakhoogte en/of demping heeft of de juiste stugheid dan wel soepelheid.

Steunzolen worden gemaakt nadat u verwezen bent door een huisarts, orthopedisch chirurg, revalidatiearts of een andere medische specialist. U kunt ook zelf vrijblijvend een afspraak bij ons maken als u voetklachten heeft.
 
Steunzolen dagelijks gebruik
Steunzolen kunnen o.a. de oplossing bieden bij:
 
  • Knieklachten;
  • Vermoeide voeten;
  • Voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld platvoeten of holvoeten;
  • Rug-nek-en/of schouderklachten;
  • Klachten veroorzaakt door reumatische aandoeningen;
  • Diabetische voeten;
  • Hiel(spoor)klachten;
  • Voorvoetklachten.
     
Het is belangrijk dat u de steunzolen in de juiste schoenen draagt. Bronkhorst Podo Linéa helpt u graag bij de keuze van uw schoenen, zodat uw steunzolen het best tot zijn recht komen.

Sport steunzolen

Een sportzool heeft als doel om de stand van de voet en het lichaam te corrigeren om zodoende klachten tijdens bewegen te reduceren of geheel weg te nemen. De klachten en sport die beoefend wordt is bepalend voor de materiaalkeuze.
 
Steunzolen voor werk/veiligheidsschoenen
In Europa zijn er richtlijnen opgesteld voor veiligheidsschoenen. Deze zijn gebundeld in de EN ISO20345 (EN 345). Hierin wordt bepaald waaraan veiligheidsschoenen moeten voldoen en welke klassen er onderkent worden.
 
Daarnaast is het zo dat producten die verhandeld worden in Europa de CE-normering moeten hebben. Hieruit blijkt dat de producten, dus ook werkschoenen en veiligheidsschoenen, aan alle geldende wet- en regelgeving voldoen. Als u de originele inlegzool vervangt door een andere inlegzool of steunzool wijken de schoenen af van de geteste norm en vervalt de CE-normering en daarmee vervalt de verzekering bij een ongeval.
 
Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek mag als erkend bedrijf alle orthopedische aanpassingen leveren, waarbij de certificering van veiligheidsschoenen gewaarborgd blijft.
 
Dus zijn steunzolen in uw werkschoenen noodzakelijk dan moet u aangeven dat het steunzolen voor werkschoenen betreft en kunnen wij ervoor zorgen dat de combinatie van schoen en steunzool gecertificeerd is.