Hoe gaat dit in zijn werk? (Inlays)

Wanneer u voetklachten heeft kunnen veel klachten al verholpen worden door het dragen van de juiste schoen. Soms is er echter meer aan de hand en kan een steunzool uitkomst bieden. Deze op maat gemaakte inlegzolen kunnen zowel ondersteunend, corrigerend als ontlastend werken. Ook werken wij met verschillende soorten materialen om op die manier iedere klacht op te kunnen vangen.

Een steunzool werkt alleen in combinatie met de juiste schoen. Dit betekent dat er in de schoen een uitneembaar voetbed moet zitten. Zo behoudt de schoen de juiste verhoudingen. Het is dus niet zo dat u altijd een grotere maat schoen nodig heeft wanneer u eigen zooltjes draagt. Daarnaast is het ook van belang dat de schoen, afhankelijk van het soort klacht, de juiste hakhoogte en/of demping heeft of de juiste stugheid dan wel soepelheid. Bronkhorst Podo Linéa helpt u graag bij de keuze van uw schoenen, waarin uw steunzolen het best tot zijn recht komen en waarbij rekening gehouden wordt met eventuele klachten.

Aanmeten

Het aanmeten van steunzolen gaat op afspraak. Dit kan op twee locaties, in onze schoenspeciaalzaak en in onze orthopedie. Tijdens het aanmeten van de steunzolen maken wij een blauwdruk of voetscan en een schuimafdruk van uw voet. U heeft hier geen verwijzing voor nodig. De prijzen van steunzolen variëren van €170,- tot €225,-. Wij zijn erkend door alle zorgverzekeraars. Voor meer informatie over de vergoedingen kunt u kijken op de pagina Vergoedingen. Na het aanmeten duurt het maximaal 2 weken tot de steunzolen klaar zijn.  Het aanmeten duurt ongeveer 20 minuten, maar kan, afhankelijk van de klachten, langer duren.

Sport-steunzolen

Wij maken ook sport-steunzolen. Bij het maken van de zolen houden wij rekening met welke sport u beoefent en in welke mate het zooltje aan slijtage onderhevig is. Een sportzool kan in een confectieschoen niet het gewenste effect hebben als in een sportschoen en andersom. Laat u tijdens uw afspraak daarom goed informeren over het gebruik van de zooltjes.
 
Wilt u een afspraak maken om steunzolen aan te laten meten? U kunt ons bereiken op de volgende telefoonnummers:
Hoogstraat                0183-631807
Twijnderstraat         0183-633113