Informatie voor werkgever/zzp

Het is belangrijk dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken en u bent daar, als werkgever, mede verantwoordelijk voor. Veiligheidsschoenen of werkschoenen beschermen uw werknemers gedurende de werkdag en het is belangrijk dat deze comfortabel zijn.
 
Draagt uw werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen?  Dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen kunnen worden. Maar wat veel werkgevers niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen ook aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen. Een gecertificeerde veiligheidsschoen en een steunzool afkomstig van een podotherapeut of orthopedisch bedrijf maken nog niet dat de werkgever per definitie aan de wet voldoet, maar de combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek mag als erkend bedrijf voor vele merken alle orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen uitvoeren, waarbij de certificering van schoenen geborgd blijft. Of het nu gaat om steunzolen, schoenaanpassingen of volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen, bij ons staat veiligheid en comfort altijd voorop.


Steunzolen voor in veiligheidschoenen
Wist u dat één op de tien medewerkers gebruik maakt van steunzolen? En wanneer uw werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen draagt, dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden en als geheel gecertificeerd zijn. Door afspraken met leveranciers van veiligheidsschoenen Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Nimco, Lowa, Meindl en Uvex kan Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering geborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.

Aanpassing aan confectie veiligheidsschoen
Een andere mogelijkheid die wij kunnen bieden is een orthopedische aanpassing aan veiligheidsschoenen. De meest voorkomende aanpassingen aan veiligheidsschoenen zijn:
  •  Het verhogen van de veiligheidsschoen om beenlengteverschil te compenseren;
  • Het verbeteren van de drukverdeling in de veiligheidsschoen;
  • Het ondersteunen van de afwikkeling.
Orthopedische schoenaanpassingen kunnen wij bij de volgende merken veiligheidsschoenen uitvoeren: Emma, Neskrid, Nimco, Atlas, Elten en Bata.
 
Volledig op maat gemaakte veiligheidsschoenen
Ook voor de meest complexe maatwerkoplossingen zijn gecertificeerde oplossingen mogelijk. Draagt uw werknemer in het dagelijks leven volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen? Ook hier heeft Bronkhorst Orthopedische Schoentechniek een gecertificeerde oplossing voor: op maat gemaakte veiligheidsschoenen. In dit geval zou het kunnen dat uw werknemer in aanmerking komt voor een vergoeding via het UWV. Wij helpen dan graag bij het verzorgen van de aanvraag.