Home    >    Schoenreparatie    >    Schoenaanpassingen    >    Afwikkelzolen

Afwikkelzolen

Een hoop confectieschoenen zijn tegenwoordig voorzien van een klein beetje afwikkelhulp: de zool is wat stijver en/of de neus van de schoen staat wat omhoog. Voor de een is deze hulp al voldoende, voor de ander niet.
Valt u in de laatste groep, dan kunnen onze schoenmakers speciale afwikkelbalken in uw schoen vervaardigen. Met deze afwikkelbalken neemt de schoen de rollende beweging van uw voet over. Ideaal wanneer uw voet zelf de afwikkelbeweging niet goed meer kan maken door bijvoorbeeld een hallux rigidus (stijve grote teen) of vastgezet enkelgewricht, of wanneer u niet in aanmerking komt voor (semi-)orthopedisch schoeisel!

Een afwikkelzool is een eigenlijk zoolverstijving. We zorgen ervoor dat de schoen niet (gemakkelijk) meer kan buigen. Bij het maken van een afwikkelzool snijdt de schoenmaker de zool van uw schoen(en) open. De afwikkelbalk wordt dus tussen de zool van uw schoen geplaatst. Hiermee zit hij steviger op zijn plek en valt hij minder op, waardoor uw schoen niet hoeft in te leveren op esthethisch gebied! 

Een afwikkelzool wordt ook wel eens gebruikt wanneer u door bijvoorbeeld een beenlengteverschil niet of moeilijk de afwikkeling kan maken. Deze zal dan in combinatie met uw hakverhoging gezet worden.

Deze aanpassingen kunnen door onze schoenmakers gemaakt worden zonder verwijzing of aanvraag van een specialist. Ze zijn dan voor eigen rekening. Een afwikkelzool kunnen wij maken in schoenen die in onze schoenspeciaalzaak gekocht zijn, maar ook uw eigen schoenen of van andere winkels.

Ook voor andere schoenenwinkels die zelf geen reparatiebedrijf (in de buurt) hebben kunnen wij een paar schoenen voorzien van afwikkelzolen!

Voor advies of vragen kunt u contact opnemen met onze schoenmakers!
Vragen over uw voetgezondheid? Twijfelt u of u een afwikkelzool nodig hebt? Neem dan contact op met onze voetspecialisten in de orthopedie
Onze contactgegevens vind u hier.