3.236.221.156 Hak/zoolverhogingen
 
Home    >    Schoenreparatie    >    Schoenaanpassingen    >    Hak/zoolverhogingen

Hak/zoolverhogingen

Wanneer er een beenlengteverschil bij u wordt vastgesteld is vaak een aanpassing in of aan de schoen nodig.
Wanneer het lengteverschil niet al te groot is, kan deze opgevangen worden door bijvoorbeeld losse hakstukjes voor in uw schoenen. ​Deze losse hakstukjes zijn bij onze schoenmakers te verkrijgen. Deze plaatst u in de schoen die u draagt aan de voet van het kortere been. Dankzij het plakkerige materiaal waar de hakstukjes van gemaakt zijn zullen deze niet wegglijden. Hakstukjes zijn altijd in vaste hoogtes

Wanneer u steunzolen draagt kan er een kleine verhoging onder uw zooltjes verwerkt worden. Deze kunt u dan dragen zoals u gewend bent: in elk paar schoenen waar de originele binnenzolen uitkunnen. Zo wordt het beenlengteverschil altijd opgevangen, ongeacht de schoen die u draagt. Onze specialisten zullen bij het aanmeten van de zolen het beenlengteverschil altijd nameten wanneer u klachten heeft die hiermee corresponderen. Dan wordt het hakstukje gelijk in de juiste steunzool verwerkt.

Maar wanneer het beenlengteverschil te groot is kunnen we dit niet oplossen door iets in de schoen te leggen. Wanneer u namelijk te hoog in uw schoenen staat, bestaat de kans dat de contrefort niet goed meer aansluit en u uit de schoen glipt. In dit geval kan de hakverhoging ook onder uw schoen geplaatst worden. Afhankelijk van de schoen en de zool kan de verhoging tussen óf onder de zool geplaatst worden. Onze schoenmakers zullen, wanneer dit kan, altijd voor de eerste optie gaan. Deze zorgt er namelijk voor dat zo min mogelijk van de aanpassing aan uw schoenen te zien is. 

Tot 1 centimeter kunnen onze schoenmakers alleen de hak verhogen, wanneer het beenlengteverschil meer bedraagt dan 1 centimeter zal de gehele zool in verhouding mee verhoogd moeten worden.
Wanneer de afwikkeling van de voet verminderd is door het beenlengteverschil, kan er eventueel een afwikkelzool gemaakt worden. Hierover leest u meer onder het kopje Afwikkelzolen.

Hakverhogingen kunnen gemaakt worden in schoenen die u bij ons koopt in de schoenspeciaalzaak, maar vaak ook in schoenen van andere winkels. 

Ook voor andere schoenenwinkels die zelf geen reparatiebedrijf (in de buurt) hebben kunnen wij een paar schoenen voorzien van hakverhogingen!

Denkt u een beenlengteverschil te hebben? Onze specialisten meten dit graag voor u na!
Dit kan op afspraak in onze orthopedie in de Twijderstraat óf in onze schoenspeciaalzaak aan de Hoogstraat. 
Onze contactgegevens vind u hier.